شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

فقه اسلامی تدابیر بازدارنده و پیشگیرانه‌ای از نقض حقوق بشر را در قوانین خود جای داده و مدل حیات طیبه در تامین سعادت انسانی را ارائه داده است.

به گزارش مرکز خبرحوزه، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین‌ محمد رضا باقر‌زاده عصر امروز در همایش ملی رویکرد متعالی فقه اسلامی به حقوق بشر با اشاره به تدابیر متعالی اسلام برای مقابله با نقض حقوق بشر گفت: سیاست خارجی نظام اسلامی، ضمانت اجرایی کارآمدی برای دفاع از حقوق بشر دارد، همچنین تعالی نظام بین‌المللی نتیجه عواملی همچون ضمانت اجرایی اسلام است و عامل موثری در صلح پایدار به حساب می‌آید که در ادامه آن تامین امنیت فراگیر را شاهد خواهیم بود.

عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی‌(ره) افزود: نظام اسلامی قاطعانه با ریشه‌های خشونت برخورد می‌کند و به شکل فراگیر عدالت‌خواه و دانایی محور است.

*گفتمان اسلام، حمایت از مظلوم است

وی ادامه داد: گفتمان حاکمیت در نظام اسلامی بر اساس حمایت از مظلوم و ریشه‌کنی سلطه‌گری و استکبار است، همچنین زمینه‌ساز حاکمیت جهانی اسلام؛ یعنی تحقق عدالت و دفاع از حقوق انسانی است.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین باقرزاده اضافه کرد: تدابیر متعالی اسلام به گونه‌ای است که بر امر دفاع همچون یک امر واجب شرعی تاکید می‌کند و با تفکر سرمایه‌داری که منشا تضییع  حقوق بشر است، مقابله می‌نماید.

این استاد حوزه افزود: اسلام اصل عدم مداخله را به نفع حقوق بشر تعدیل می‌کند و بر عنصر مجازات متجاوزان به حقوق انسان‌ها تاکید دارد.

این محقق و پژوهشگر حوزوی خاطرنشان ساخت: فقه اسلامی تدابیر بازدارنده و پیشگیرانه‌ای از نقض حقوق بشر را در قوانین خود جای داده و مدل حیات طیبه در تامین سعادت انسانی را ارائه داده است.

*تدابیر متعالی اسلام برای مقابله با نقض حقوق بشر

وی در پایان خاطرنشان کرد: از جمله تدابیر متعالی اسلام برای مقابله با نقض حقوق بشر، تنظیم مدل روابط اجتماعی بر اساس گسترش معنویت به عنوان عالی‌ترین پشتوانه حقوق بشر است؛ به گونه‌ای که از حاکمیت نظام‌های مردم سالار حمایت می‌کند بر اصل وفای به عهده ملتزم بوده و با مکاتب و اندیشه‌های ضد بشری همچون ملی‌گرایی و نژاد پرستی مقابله می‌کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha